Kawa mielona Rwanda Shenga Bourbon - Sklep internetowy

GATUNEK: 100% arabica swieżo palona
RODZAJ: ziarnista, wysokogórska, metoda obróbki: mokra
POCHODZENIE: Afryka  

Więcej szczegółów

18,00 zł

    SPOSÓB MIELENIA:

    Rwanda Schenga Bourbon
    Kawa trudno dostępna w Polsce, pochodząca z plantacji wysokogórskiej w prowincji Kamonyi. Charakteryzuje się wysoką, jasną kwaskowością, aromatem owoców cytrusowych, cynamonu, orzechów, czekolady - w posmaku nuty karmelu. Daje napar mocny, wyrazisty i niepowtarzalny. Czysta i zdecydowana konsystencja. Ze względu na ograniczone zbiory - edycja limitowana. Posiada tytuły Cup of Excellence (kawowy Oscar), uzyskała ponad 87 punktów. Ziarna zielone zbierane ręcznie, myte w wodzie źródlanej (washed coffee) i suszone na słońcu. Kawa palona na sposób mistrzowski, nieprzemysłowo, w piecu bębnowym firmy Toper.
    PROFIL SMAKOWY:
    - aromat: owoce cytrusowe, czekolada, nuty karmelu
    - kwaskowość/goryczka: przewaga jasnej, czystej kwaskowości
    - konsystencja: wyrazista i długotrwala - posmak: bogaty, różnorodny
    - wyważenie: z lekką przewagą kwaskowości, napar intensywny, mocny, pobudzający  
    SPOSÓB MIELENIA:
    BARDZO DROBNO (kawa po persku lub arabsku – w tygielku)
    DROBNO (kawa po polsku - w filizance, z ekspresu cisnieniowego )
    ŚREDNIO GRUBO (ekspres przelewowy, kawiarka włoska, aeropress)
    GRUBO (chemex, francuska praska, drip).
    PARZENIE: tradycyjne - tygielek, po polsku, dripp, chemeks itd., ciekawa również z ekspresu cisnieniowego; wszystkie typy parzenia
    ODCIEŃ PALENIA: średnio ciemny (włoski lub espresso)
    DATA PALENIA: bieżąca

Opinie

Aktualnie brak komentarzy klientów.

Napisz opinię

Kawa mielona Rwanda Shenga Bourbon - Sklep internetowy

Kawa mielona Rwanda Shenga Bourbon - Sklep internetowy

GATUNEK: 100% arabica swieżo palona
RODZAJ: ziarnista, wysokogórska, metoda obróbki: mokra
POCHODZENIE: Afryka  

Napisz opinię

13 Innych produktów w tej samej kategorii: